Μπορεί να νομίζετε πως η χρήση ανεμογεννητριών στο σπίτι σας δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή. Πιθανόν να τις έχετε δει σε μεγάλα ευρεία πεδία σε συστάδες, στρατηγικά τοποθετημένες ώστε να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας από τον άνεμο, και ποτέ δεν σκεφτήκατε πως θα μπορούσατε να έχετε μία δική σας. Αλλά μπορείτε, και στην πραγματικότητα – είναι πολύ πιο εύκολο απ ‘όσο νομίζετε. Υπάρχει μια ποικιλία από επιλογές για να διαλέξετε στον τομέα της εναλλακτικής ενέργειας, και χρησιμοποιώντας τον άνεμο ως ενέργεια είναι μία από τις καλύτερες, πιο αποδοτικές και οικολογικές επιλογές που είναι διαθέσιμες.

Ποιον Τύπο της Ανεμογεννήτριας Πρέπει να Αγοράσω;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξετε, και ουσιαστικά το ζήτημα είναι είναι πόσο “φυσικοί” είστε διατεθειμένοι να γίνετε. Είστε διατεθειμένοι να βγείτε εντελώς από το δίκτυο και να κόψετε την εξάρτηση σας από τις συμβατικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ολοκληρωτικά; Θέλετε μόνο να δεσμευτείτε κατά το ήμισυ και να έχετε πρόσβαση τόσο στην αιολική ενέργεια όσο και στη συμβατική ηλεκτρική ενέργεια; Υπάρχουν ουσιαστικά τρεις επιλογές και η καθεμία από αυτές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Η πρώτη, είναι ένα «ημι-αυτόνομο δίκτυο βασισμένο σε συσσωρευτές”. Εάν είστε αναποφάσιστοι όσον αφορά την επένδυση σε ηλιακή ενέργεια, αυτή είναι η επιλογή για εσάς. Αυτό που είναι σπουδαίο σε αυτήν την επιλογή είναι ότι είστε ακόμα πλήρως συνδεδεμένοι με το ηλεκτρικό δίκτυό σας ώστε να μπορείτε να το έχετε για παν ενδεχόμενο. Τι είναι ακόμη καλύτερο; Εάν παράγετε ένα πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, μπορείτε να το μεταπωλήσετε στο ηλεκτρικό σας πάροχο για να εξοικονομήσετε και ενδεχομένως να κερδίσετε χρήματα.

Στη συνέχεια, υπάρχει η επιλογή να πάτε εντελώς εκτός δικτύου. Στην επιλογή εκτός δικτύου, υπάρχουν δύο βασικές διαφορές: με συσσωρευτή ή χωρίς συσσωρευτή. Η πρώτη επιλογή, με τον συσσωρευτή, είναι πολύ καλή, επειδή μπορείτε να πάτε εντελώς εκτός δικτύου αν εγκατασταθεί και σχεδιαστεί καλά και να εξοικονομείτε ενέργεια. Ουσιαστικά, όταν η ανεμογεννήτρια συλλέγει περίσσεια ενέργεια, μπορεί να αποθηκεύεται στον συσσωρευτή της για μελλοντική χρήση όταν οι συνθήκες ανέμου μπορεί να μην είναι τόσο καλές. Η άλλη επιλογή είναι λίγο διαφορετική. Αυτό που συμβαίνει με την επιλογή χωρίς συσσωρευτή είναι ότι παράγει ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και μειώνει τα απόβλητα και τη ρύπανση που οφείλονται στην μπαταρία. Το μειονέκτημα; Δεν αποθηκεύει ενέργεια. Όταν έχετε πολύ καλές συνθήκες ανέμου, αυτή είναι η πηγή ενέργειας σας και δεν την αποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά.

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με καμία από τις επιλογές. Το να πάτε εκτός δικτύου και να στηρίζεστε όλο και λιγότερο στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι εξαιρετικά σημαντικό και ένας πολύ καλός τρόπος για να συμπεριφέρεστε οικολογικά. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό αρχικά και να απαιτεί κάποια σημαντική δέσμευση όσον αφορά την κατασκευή και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, όμως αξίζει τον κόπο στο τέλος. Τουλάχιστον – μπορείτε πάντα να ανοίξετε όλα τα παράθυρά σας και να χαμηλώσετε το a/c το καλοκαίρι για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του ανέμου με αυτή την έννοια.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.