Η ανακύκλωση αυτές τις μέρες μπορεί να είναι δύσκολη. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πετάξετε απλώς τα πάντα σε ένα μεγάλο σωρό και να τον στείλετε σε μια χωματερή, αλλά αυτό ίσως να μην είναι το σωστό. Είναι σημαντικό να βάλετε πρώτο τον πλανήτη και να κάνετε πιο οικολογικές επιλογές για το περιβάλλον. Αυτή είναι ουσιαστικά μια συλλογή από αντικείμενα που ίσως να μη γνωρίζατε πως μπορούν να ανακυκλωθούν. Όταν ξεσκαρτάρετε τα σκουπίδια σας, αυτά θα θέλετε να τα αφήσετε στην άκρη για ανακύκλωση:

1. Βιβλία

Ναι, μπορείτε να ανακυκλώσετε πλήρως ένα βιβλίο. Το μοναδικό τμήμα που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί είναι το εξώφυλλο (και το σκληρό και το μαλακό), γι’ αυτό αφαιρέστε το πριν το τοποθετήσετε στον κάδο ανακύκλωσης. Ή, ακόμα καλύτερα, δώστε το σε έναν φίλο ή χαρίστε το.
https://ecobellum.files.wordpress.com/2010/08/recycled-book-planter-design.jpg?w=500

2.Μεταλλικές κατσαρόλες, Τηγάνια, Κονσέρβες και Μαχαιροπίρουνα

Έχουν φθαρεί τόσο οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σας ώστε έχουν θαμπώσει και μαυρίσει εντελώς με σημάδια από τη χρήση; Απλά τοποθετήστε τα στον κάδο ανακύκλωσης ώστε να τα πάρουν και να τα μετατρέψουν σε κάτι άλλο.

http://www.geelongaustralia.com.au/library/images/inpage/recyclepotpan.gif

3. Πλαστικά Ποτήρια

Αν τα πλαστικά ποτήρια στο ντoυλάπι σας έχουν φθαρεί, αυτά τα αντικείμενα μπορούν πραγματικά να ανακυκλωθούν Αν χρησιμοποιείτε πλαστικά ποτήρια, απλά θυμηθείτε να αφαιρέσετε το καπάκι και το καλαμάκι πριν τα βάλετε στον κάδο ανακύκλωσης.

 

http://crispgreen.com/files/2011/02/Repurpose-compostable-coffee-cup.jpg

4. CD

Έχετε περάσει στην ψηφιακή εποχή και όλη η μουσική σας είναι αποθηκευμένη στο διαδίκτυο; Ωραία, τότε μπορείτε να ανακυκλώσετε τα παλιά CD σας ή να τα δώσετε στους φίλους και την οικογένειά σας. Ίσως χρειαστεί να τα ανακυκλώσετε σε ένα ειδικό κέντρο ανακύκλωσης, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ρωτήσετε την τοπική σας υπηρεσία ανακύκλωσης.

 

 

5. Μπαταρίες

Είτε πρόκειται για μπαταρίες κινητού τηλεφώνου, laptop, κάμερας ή για απλές ΑΑ μπαταρίες, κάντε μια χάρη στο περιβάλλον και ρίξτε τις στον κάδο ανακύκλωσης. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και καταστήματα επισκευής υπολογιστών έχουν ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για μπαταρίες και ηλεκτρονικές συσκευές, οπότε ψάξτε την επόμενη φορά που θα πάτε να δείτε ηλεκτρονικές συσκευές.

 

http://www.publicdomainpictures.net/pictures/20000/nahled/battery-recycling-1326448561TFU.jpg

6. Φυσίγγια έγχυσης µελανιού

Σας έχει τελειώσει το μελάνι μετά την εκτύπωση εγγράφων; Μην ανησυχείτε. Μπορείτε απλά να τα διαχωρίσετε στους σωστούς κάδους ανακύκλωσης, ή να τα ανακυκλώσετε στα περισσότερα καταστήματα με είδη γραφείου.

 

http://www.impbins.com/image/cache/data/recycling_inkbins_flo-500×500.jpg

7. CFL Συμπαγείς Λαμπτήρες Φθορισμού

Ενώ η μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής και της χρήσης ενός προϊόντος είναι γενικά οικολογική και φιλική προς περιβάλλον πράξη, σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι πιο επικερδές για το περιβάλλον να πετάξετε τους παλιούς και ανεπαρκείς λαμπτήρες πυρακτώσεως και να τους αναβαθμίσετε σε CFL ή LED. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαθέσετε σωστά τις CFL λόγω των τοξικών χημικών που μπορούν να απελευθερωθούν αν σπάσουν.

 

http://www.publicdomainpictures.net/pictures/180000/nahled/light-bulb-and-turbine-1465303669k69.jpg

8. Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Αν ζείτε σε μια χώρα ή περιοχή που γιορτάζει έντονα τα Χριστούγεννα, πιθανότατα θα έχετε ένα δέντρο τοποθετημένο στο σπίτι σας γεμάτο στολίδια. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα καλύτερα δώρα είναι αυτά που συνεχίζουν να δωρίζουν, γι’ αυτό παρακαλούμε ανακυκλώστε. Όταν τελειώσει η εορταστική περίοδος, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες περισυλλέγουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα μετατρέπουν σε οργανικό λίπασμα!

9. Αυτοκίνητα

Εάν έχετε ένα σαράβαλο και δεν καταφέρνετε να το πουλήσετε σε κάποιον άλλον, σκεφτείτε να το δωρίσετε αντί να το στείλετε στη χωματερή.

10. Λάστιχο

Τα λάστιχα είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να καταλήξουν σε μια χωματερή. Οπότε για να το αποφύγουμε, επιστρέψτε το χρησιμοποιημένο σας λάστιχο σε ένα κέντρο ανακύκλωσης όπου μπορεί να μετατραπεί σε λίπασμα από καουτσούκ, σε κάδους ή να αναγεννηθεί ως ένα καινούριο λάστιχο.

Super insulated next generation Eco houses of the future, today !

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.