Εάν έχετε ψάξει στο Pinterest ή έχετε ξεφυλλίσει κάποια περιοδικά διακόσμησης εσωτερικού χώρου τελευταία, θα έχετε προσέξει την τάση για γλάστρες με βότανα και την έμφαση στο να φέρετε τον κήπο μέσα στο σπίτι σας. Αυτό όχι μόνο προσθέτει λίγη «νοστιμιά» στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά έχει επίσης και πολλές πρακτικές χρήσεις. Είναι πάρα πολύ απλό να κόψετε τα μπαχαρικά και τα βότανα και να τα προσθέσετε στα αγαπημένα σας πιάτα, για μια ατέλειωτη λίστα από οφέλη. Τα βότανα είναι γνωστό πως προστατεύουν ενάντια σε πολλές χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων: του καρκίνου, του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.

Παρακάτω θα δείτε μόνο πέντε από τις καλύτερες γλάστρες  για βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από σήμερα για να δώσετε κομψότητα στο σπίτι σας και να προσθέσετε λίγη γεύση στο φαγητό σας (και το κυριότερο, είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα υλικά που πιθανόν να έχετε κάπου στο σπίτι σας!):

 

Αυτοποτιζόμενες Γλάστρες από Μπουκάλια Κρασιού

Μήπως έχετε μερικά άδεια μπουκάλια κρασιού να περιφέρονται στο σπίτι ή στον κάδο ανακύκλωσης; Μπορείτε να βρείτε λίγο σπάγκο ή λεπτό σκοινί και ασετόν; Τέλεια. Μόνο αυτά χρειάζεστε για αυτό το «Κάνε το μόνος Σου» σχέδιο. Επίσης αν δεν είστε πολύ καλός στο να φροντίζετε και να ποτίζετε φυτά, αυτή η γλάστρα είναι αυτοποτιζόμενη, οπότε δεν θα ανησυχείτε πια μήπως ξεχάσετε να ποτίσετε τα φυτά.

Πηγή: http://diyready.com/5-projects-using-cut-glass-bottles-cut-glass-string/

Γλάστρες  Βοτάνων από Βαζάκια Φαγητού

Πολύ απλό για να το φτιάξετε στο σπίτι μόνοι σας και πολύ κομψό. Απλά ανακυκλώστε τυχόν υπολείμματα μαρμελάδας, γάλακτος, λαχανικών κλπ από τα βαζάκια ή αγοράστε μερικά βαζάκια από κάποιο μαγαζί. Προσθέστε χώμα και τα φυτά ή τους σπόρους σας, και τοποθετήστε τα γυάλινα βαζάκια σε μια βάση. Ορίστε! Μετά από μερικά μόνο λεπτά, έχετε τον δικό σας κήπο από βότανα.

Πηγή: http://blog.consumercrafts.com/decor-home/mason-jar-diy-herb-garden/

Κρεμαστή Γλάστρα από Παλέτες Τύπου Ζωντανός Τοίχος

Μερικές φορές οι καλύτερες φωτογραφίες για να κρεμάσεις στον τοίχο σου δεν είναι φωτογραφίες.  Προσθέτοντας έναν «ζωντανό τοίχο» στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία σας, μπορείτε κυριολεκτικά να κόβετε τα βότανα που θέλετε ενώ τρώτε. Βολικό και όμορφο στο κατάλληλο σπίτι!

Πηγή: http://www.decoist.com/2013-09-16/diy-green-living-wall-projects-for-home-interiors/

Καλλιτεχνική Χάλκινη Κρεμαστή Γλάστρα από PVC

Εάν μπορέσετε να βρείτε μερικά βότανα ή άλλα φυτά με κοντές ρίζες και μερικούς πλαστικούς σωλήνες από PVC (ναι, περιέργως, αυτό δεν είναι πραγματικός χαλκός.) Απλά μια δυο στρώσεις μπογιάς σε σπρέι. Εμένα θα με ξεγελούσε!) μετά μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον όμορφο κρεμαστό κήπο στους τοίχους σας. Είναι τρομερά μοναδική και τα μοντέρνα, τα χάλκινα στοιχεία συμπληρώνουν όμορφα την πρασινάδα.

Πηγή: http://craftbits.com/project/diy-copper-pvc-wall-planter/#_a5y_p=3878169

Γεωμετρικές Γλάστρες από Τσιμέντο

Εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με αυτές τις γλάστρες γεωμετρικού σχήματος. Φαίνονται τρομερά πολύπλοκες, αλλά είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή. Απλά ρίξτε λίγο τσιμέντο σε ένα καλούπι από χαρτόνι, αφήστε το να στεγνώσει, κι έχετε την τέλεια επιτραπέζια γλάστρα ή το διακοσμητικό για το τραπέζι σας.

Πηγή: http://studiograyhouse.com/diy-concrete-planters/

Τώρα που έχετε δει πέντε διαφορετικούς τύπους από γλάστρες για βότανα, ποιες νομίζετε ότι θα δοκιμάσετε; Ή μήπως έχετε κάποιες άλλες καταπληκτικές γλάστρες που φτιάξατε μόνοι σας και δεν υπάρχουν στη λίστα μας;

Πείτε μας στα σχόλια!

Super insulated next generation Eco houses of the future, today !

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.