Αβοκάντο – ένα από τα πιο υγιεινά και πιο νόστιμα φρούτα του κόσμου. Με τη κρεμώδη γεύση του σαν του ξηρού καρπού και τα πλήρως χορταστικά (και υγιεινά!) μονοακόρεστα λίπη, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε στον πλανήτη. Αλλά, αν το κάνετε συνήθειο να τρώτε αβοκάντο, μπορεί σίγουρα επηρεάσει το πορτοφόλι σας, γιατί ενώ είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό, είναι συχνά αρκετά ακριβό. Τώρα, μπορείτε να έχετε όλα τα αβοκάντο που χρειάζεστε εσείς και η οικογένειά σας με αυτόν τον οδηγό.

DIY (Κάντο Μόνος Σου) Δέντρο Αβοκάντο από το Κουκούτσι του:

Εδώ είναι ο βήμα προς βήμα οδηγός σας για το πώς να φυτέψετε το δικό σας δέντρο αβοκάντο από το μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αβοκάντο, ένα μαχαίρι για να το κόψετε, και μερικά άλλα κοινά είδη νοικοκυριού.

1. Αφαιρέστε το κουκούτσι από το αβοκάντο

Εάν δεν είναι ήδη προφανές, θα πρέπει να αφαιρέσετε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Απλά κόψτε το, χρησιμοποιήστε το πράσινο φρούτο για να κάνετε το αγαπημένο σας ντιπ, σάλτσα, ή φάτε το κατ ‘ευθείαν με το κουτάλι! Καθαρίστε το κουκούτσι όταν τελειώσετε, με νερό.

2. Προσδιορίστε το Επάνω και το Κάτω Μέρος του Κουκουτσιού

Οι ρίζες θα φυτρώσουν από το κάτω μέρος, και το φυτό θα φυτρώσει από το επάνω. Κάθε σπόρος αβοκάντο έχει επάνω και κάτω μέρος. Βρείτε το καθορίζοντας ποια πλευρά είναι πιο μυτερή, και ποια πλευρά είναι πιο επίπεδη. Η μυτερή πλευρά είναι η κορυφή, καιθα πρέπει να παραμείνει στραμμένη προς τα επάνω.

3. Μπήξτε 4 Οδοντογλυφίδες στο Σπόρο σε Ορθές Γωνίες

Τώρα, θα πάρετε μερικές οδοντογλυφίδες και θα τις πιέσετε μέσα στο σπόρο. Αυτές θα πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μεταξύ του επάνω και του κάτω μέρους του σπόρου, ώστε να μπορεί να χωράει σε ένα φλιτζάνι νερό.

4. Βυθίστε το Σπόρο Κατά το Ήμισυ στο Νερό

Στη συνέχεια, πάρτε το σπόρο που έχει τις οδοντογλυφίδες επάνω του, και απαλά τοποθετήστε τον σε ένα φλιτζάνι νερό. Ωστόσο, δεν θέλετε να βυθιστεί εντελώς! Απλά αφήστε το πάνω μισό πάνω από το νερόέτσι ώστε να μπορεί να αρχίσει να βλασταίνει.

5. Περιμένετε το Σπόρο να Βλαστήσει ένα Φυτό 15 εκατοστών

Δεν έχετε τίποτα να κάνετε σε αυτό το σημείο, από το να περιμένετε να φυτρώσει έξω από την κορυφή του σπόρου ένα φυτό (περίπου 8 εβδομάδες, μπορεί και νωρίτερα!). Να είστε υπομονετικοί, και θα έχετε το δέντρο σας αβοκάντο σε χρόνο μηδέν!

6. Φυτέψτε σε Γλάστρα με Χώμα

Συγχαρητήρια! Μόλις φτάσετε σε αυτό το στάδιο, έχετε σχεδόν τελειώσει. Μπορείτε απλά να πάρετε το σπόρο σας και να τον φυτέψετε απευθείας στο χώμα. Ομοίως, θα αφήσετε το πάνω μέρος του σπόρου εκτεθειμένο. Έτσι Αφήστε το πάνω μισό τουσπόρου έξω από το έδαφος, ώστε το φυτό σας μπορεί να μεγαλώσει. Θα το αφήσετε στη γλάστρα μέχρι τις αρχές της άνοιξης, οπότε και μπορείτε να το βάλετε στη γη!

7. Μετακινήστε το Έξω και στην Πίσω Αυλή Σας

Τελικό βήμα: τώρα θα θέλετε να σκάψετε μια τρύπα στην πίσω αυλή σας περίπου 90 εκατοστά βάθος. Αυτό να το κάνετε μόνο αν ζείτε σε ένα ζεστό κλίμα με θερμοκρασίες που δεν πέφτουν κάτω από 7 βαθμούς Κελσίου. Εδώ έρχεται το μέρος που περιμένετε και πάλι: το δέντρο σας πρόκειται να χρειαστεί 3 ή 4 χρόνια για να ωριμάσει και ενδεχομένως να αναπτύξει φρούτα. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνει, τουλάχιστον έχετε ένα όμορφο νέο δέντρο!

Πηγές:

http://www.hgtv.com/outdoors/flowers-and-plants/vegetables/how-to-grow-an-avocado-tree-guac-n-roll

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.