Μπορεί να θέλετε να παρακάμψετε το λεωφορείο ή το να οδηγήσετε το αυτοκινήτό σας στη δουλειά ή το σχολείο σήμερα – αλλιώς θα χάσετε τα οφέλη προς την υγεία που προσφέρει το περπάτημα. Ως κοινωνία στη σύγχρονη εποχή, έχουμε ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η απλή πράξη του περπατήματος. Με την εφεύρεση του αυτοκινήτου και τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, έχουμε παραμελήσει τα πόδια μας. Εάν χρειάζεστε κάποιο κίνητρο για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να βγείτε στο δρόμο ή να διασχίσετε το πάρκο με τα πόδια, ορίστε δέκα οφέλη του περπατήματος:

1. Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις

Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς από εμάς, και είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις καρδιακές παθήσεις είναι απλώς να βγείτε για μια βόλτα.

2. Μειώνει την Υψηλή Αρτηριακή Πίεση

Το άγχος και οι κακές συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των καρδιακών παλμών σας και στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Αν έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, ή έχετε οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης, πρέπει να το κάνετε σκοπό να σηκώνεστε και να περπατάτε κάθε μέρα.

3. Προλαμβάνει τον Καρκίνο και Άλλες Σοβαρές Ασθένειες

Ενώ δεν έχουμε μια θεραπεία για τον καρκίνο, έχουμε μια γενική κατευθυντήρια γραμμή ως προς το τι προκαλεί. Και μία από αυτές τις αιτίες είναι η καθιστική ζωή. Σηκωθείτε και κινηθείτε – το περπάτημα έχει διαπιστωθεί πως προλαμβάνει τον καρκίνο.

4. Ανακουφίζει από το άγχος

Εργασίες, μελέτες, παιδιά, προθεσμίες – αυτά μπορούν πραγματικά να καταβάλλουν το σώμα μας και να φθείρουν το μυαλό μας. Καταπολεμείστε τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης με ένα καθημερινό γρήγορο περπάτημα. Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να παλέψετε το καθημερινό άγχος.

5. Βελτιώνει τη διάθεση

Image result for mood]

Αυτό συμβαδίζει με την καταπολέμηση του άγχους- το περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι καλυτερεύει τη διάθεση ενός ατόμου. Εάν αισθάνεστε χάλια και είχατε μια κακή ημέρα, ή είστε τόσο θυμωμένοι που θέλετε να ρίξετε γροθιές στους τοίχους, αντί να επιλέξετε επιβλαβείς δραστηριότητες, κάντε κάτι που θα βελτιώσει τα αρνητικά συναισθήματα σας και τελικά θα βελτιώσει τη διάθεσή σας (π.χ. περπάτημα).

6. Ψυχαγωγική Δραστηριότητα

Image result for walking exercise

Νιώσατε ποτέ να βαριέστε τόσο,στο σημείο όπου θα κάνετε οτιδήποτε; Αντί να βλέπετε τηλεόραση όλη μέρα ή να κοιτάζετε τον τοίχο, κάντε κάτι παραγωγικό για την υγεία σας και ασχοληθείτε με κάτι ανταποδοτικό. Το περπάτημα είναι μια μορφή ψυχαγωγικής δραστηριότητας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγείτε έξω και να δείτε τον κόσμο.
7. Ενίσχυση των μυών και των οστών

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε καν, αλλά το περπάτημα ενισχύει τα οστά και τις αρθρώσεις σας με κάθε βήμα που κάνετε. Λόγω της φύσης του έχει μικρές επιπτώσεις, και είναι πιθανό να μην αισθανθείτε τα οφέλη, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύει το σώμα σας.

8. Διαχείριση Βάρους

Image result for healthy weight management

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε θερμίδες, και από αυτές τις θερμίδες χάνετε υψηλότερο ποσοστό λίπους από ότι αν τρέχατε! Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάψετε λίπος και να διαχειριστείτε το βάρος σας. Ολοκληρώσατε το γεύμα σας; Πηγαίνετε μια βόλτα και δώστε ώθηση στην πέψη σας και αποφύγετε την αποθήκευση του λίπους.

9. Βαθύτερος Ύπνος

Image result for sleep

Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε ένα βαθύ ύπνο φυσικά. Ξεχάστε τα φάρμακα και ξεπεράστε τα χάπια – μια μέρα γεμάτη με περπάτημα είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

10. Αυξημένη Ενέργεια

Αν βρίσκεστε μετά βίας σε θέση να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανόν το περπάτημα να σας βοηθήσει να μείνετε σε μεγαλύτερη εγρήγορση και ξύπνιοι. Η ενέργεια είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε και απλά ανεβαίνοντας σκάλες, περπατώντας στη δουλειά ή το σχολείο, και καταναλώνοντας 15 λεπτά από την ημέρα μας στο περπάτημα, μπορούμε να βελτιώσουμε την ενέργειά μας.

Image result for happy people walking

Το περπάτημα δεν είναι απλά ένας άσκοπος τρόπος μεταφοράς. Παρά το γεγονός ότι έχουμε αυτοκίνητα που μπορούν να διασχίζουν με ταχύτητα το δρόμο και λεωφορεία που μας πηγαίνουν σε διάφορα μέρη οικονομικά, μερικές φορές η καλύτερη μεταφορά είναι τα ίδια μας τα πόδια – ειδικά όταν πρόκειται για τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που προσφέρει το περπάτημα.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.