Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό από ένα απλό ποτήρι νερό… εκτός κι αν συνοδεύεται από λίγο πράσινο τσάι! Το πράσινο τσάι καταναλώνεται εδώ και αιώνες, ειδικά στις Ανατολικές Ασιατικές χώρες, και κερδίζει έδαφος εδώ στον Δυτικό κόσμο λόγω των ατελείωτων οφελών του. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα μικρό νησί της Ιαπωνίας, η Οκινάουα, που αποδίδει την μακροζωία των κατοίκων του (81,2 έτη κατά μέσο όρο, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν… η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο!) στην υψηλή κατανάλωση πράσινου τσαγιού.

Ίσως να θελήσετε να ετοιμάσετε στον εαυτό σας ένα ωραίο φλιτζάνι πράσινο τσάι ή να προσθέσετε λίγο τσάι matcha (συμπυκνωμένα, ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε λεπτή σκόνη) σε νερό αφού διαβάσετε τις παρακάτω σοκαριστικές πληροφορίες για το πράσινο τσάι:

1. Προλαμβάνει τις Ρυτίδες και Βοηθάει στη Διατήρηση της Νεότητας της Επιδερμίδας σας.

Λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών του ιδιοτήτων, το πράσινο τσάι προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων και τις λεπτών γραμμών. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί σε ηλιακό έγκαυμα για να μειώσει τη βλάβη από τον ήλιο και να επισπεύσει την αποθεραπεία.

090816_1527_10Interesti1.png

Πηγή Εικόνας:  http://1.bp.blogspot.com/-6z6JxIUjeEI/VFeWbAVqccI/AAAAAAAARGQ/x32VyTUCchQ/s1600/Soak%2Bin%2BWine,%2BGreen%2BTea,%2BCoffee%2Bor%2BSake%2Bat%2BYunessun%2BSpa%2BResort%2B7.jpg

 

2. Βελτιώνει τη Λειτουργία του Εγκεφάλου

Η L-Θεανίνη είναι ένα χημικό που απαντάται στη φύση και βρίσκεται στο πράσινο τσάι, που μειώνει το άγχος και αυξάνει τη ντοπαμίνη και την παραγωγή των κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο. Συνδυάστε τη με τα χαμηλά επίπεδα καφεΐνης στο πράσινο τσάι, κι έχετε ένα ισχυρό ελιξήριο αφύπνισης του εγκεφάλου.

 

3. Το Πράσινο Τσάι είναι το Δεύτερο πιο Συχνά Καταναλισκόμενο Δροσιστικό Ποτό στον Κόσμο

Ερχόμενο αμέσως μετά το νερό, το πράσινο τσάι είναι το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο, κερδίζοντας ακόμη και τον καφέ! Πολλά αντιοξειδωτικά καταναλώνονται!

 

Πηγή Εικόνας: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/Korea-Boseong-Green.tea-07.jpg

 

4. Οι Κατεχίνες που Βρίσκονται στο Τσάι  Σκοτώνουν τα Βακτήρια και Αποκρούουν τους Ιούς

Αποχαιρετίστε τα κρυώματα και τις αρρώστιες την περίοδο της γρίπης. Χάρη στις κατεχίνες στο ισχυρό τσάι, το πράσινο τσάι είναι γνωστό πως σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και προλαμβάνει τις ιογενείς λοιμώξεις.

5. Οι Βρετανοί Πίνουν Περίπου 165 Εκατομμύρια Φλιτζάνια Τσαγιού την Ημέρα

090816_1527_10Interesti3.pngΑυτό αγγίζει το τεράστιο νούμερο των 62 Δισεκατομμυρίων  φλιτζανιών ανά έτος! Σε σύγκριση, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν 1,42 εκατομμύρια λίβρες τσαγιού την ημέρα.

 

 

Πηγή Εικόνας: http://wondergressive.com/wp-content/uploads/2013/02/green-tea1.jpg

 

6. Μπορεί να μειώσει τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Απλά κάνονας το πράσινο τσάι μέρος της ζωής σας και καταναλώνοντας τα αντιοξειδωτικά του, μειώνετε τον κίνδυνο να υποστείτε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Οι καταναλωτές πράσινου τσαγιού έχουν έως και 31% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

7. Μακροζωία και Μειωμένος Κίνδυνος Θανάτου

Σε μια έρευνα που διεξήχθη… το μαντέψατε, στην Ιαπωνία… ανακαλύφθηκε πως όσοι έπιναν το περισσότερο πράσινο τσάι (τουλάχιστον 5 φλιτζάνια την ημέρα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της εξαετούς έρευνας όπου συμμετείχαν 14.001 ηλικιωμένοι Ιάπωνες ηλικίας 65-84 ετών.

 

8. Το Εμφιαλωμένο Πράσινο Τσάι Περιέχει μια Ασήμαντη Ποσότητα των Οφελών

Βεβαιωθείτε πως ετοιμάζετε το πράσινο τσάι σας φρέσκο, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μεγιστοποιήσετε αυτές τις κατεχίνες, τις πολυφαινόλες, και την L-Θεανίνη, τα οποία λείπουν από την εμφιαλωμένη ποικιλία. Για να μην αναφέρουμε όλα τα συντηρητικά και την προσθήκη ζάχαρης που δεν είναι καλά για την υγεία σας.

 

9. Πράσινο Τσάι Από την Κίνα

Ενώ μπορεί να είστε εξοικειωμένος με το γεγονός πως το τσάι προέρχεται από κάπου Ανατολικά, πολλοί λανθασμένα πιστεύουν πως το πράσινο τσάι καταναλώθηκε πρώτα στην Ιαπωνία. Στην πραγματικότητα ήταν η Κίνα που εισήγαγε πρώτη την έννοια της παρασκευής πράσινου τσαγιού.

090816_1522_10Interesti4.png

Πηγή Εικόνας: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Korea-Boseong-Green.tea-09.jpg/800px-Korea-Boseong-Green.tea-09.jpg

 

10. Προλαμβάνει τον Καρκίνο

Με τον καρκίνο να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους στον κόσμο, ίσως μπορεί να αποτραπεί μερικώς πίνοντας πράσινο τσάι. Αυτές οι βοηθητικές κατεχίνες εξαλείφουν τα καρκινικά κύτταρα, αν και κάποιες μελέτες υποδεικνύουν πως χρειάζεστε τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια την ημέρα για να αποκομίσετε τα αντι-καρκινικά οφέλη.

 

Πηγές:

http://www.notimeliketeatime.com/26-interesting-facts-about-tea/

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/11-benefits-of-green-tea-that-you-didnt-know-about.html

http://www.antioxidants-for-health-and-longevity.com/green-tea-facts.html

http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/the-5-health-benefits-of-green-tea.html

Super insulated next generation Eco houses of the future, today !

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.