Οι Ecotek και εξοικονόμηση ενέργειας

Αυτή είναι μια σύγκριση της ενέργειας που χρησιμοποιείται με τα σπίτια που είναι κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό μέθοδο, με τα τρέχοντα πρότυπα της Κύπρου και η κατασκευή της Ecotek.

A charming bungalow with a lawn and climbing plants under a blue sky

Ολοκληρώσαμε μια μελέτη για την ενεργειακή απόδοση με βάση τυπικού σπιτιού των τριών υπνοδωματίων, ώστε για να συγκρίνει πόση ενέργεια και CO2 χρησιμοποιείται για κάθε μέθοδο κατασκευής.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης ήταν να δείξει πόση ενέργεια εξοικονομείται, όταν αυξηθεί η μόνωση ενός σπιτιού με τα τρέχοντα πρότυπα της Κύπρου, και στη συνέχεια, πόσο περισσότερο εξοικονομείται με την κατασκευή, χρησιμοποιώντας την σούπερ μόνωση της Ecotek.

Παραδοσιακή κατασκευή της Κύπρου

Υλικά

○ σκελετό από μπετόν
○ τούβλα
○ Πλάκα σκυροδέματος επίπεδη στέγη
○ Διπλά τζάμια

Αυτή η μέθοδος κατασκευής χρησιμοποιήθηκε σε όλη την Κύπρο μέχρι πρόσφατα. Χωρίς καμία απολύτως μόνωση, αυτός ο τύπος σπιτιού είναι γενικά πολύ ζεστό το καλοκαίρι και πολύ κρύο και υγρό το χειμώνα.

Total energy use per year (kWh/m2/yr)

Total CO2 use per year (kgCO2/m2/yr)

A construction detail image showing concrete column, brickwork and render

Ένα σπίτι που χτίστηκε με τα ισχύοντα πρότυπα της Κύπρου

Υλικά

○ σκελετό από μπετόν
○ 25 εκατοστών από τούβλα με 5 εκατοστά πολυστερίνη
○ Πλάκα σκυροδέματος επίπεδη στέγη με 5 εκατοστά πολυστερίνη
○ Διπλά τζάμια

Ακόμα κι αν χρησιμοποιώντας τα ίδια βασικά υλικά, η προσθήκη ενός στρώματος από πολυστυρένιο βελτιώνει τη μόνωση. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ισχύοντα πρότυπα της Κύπρου εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, υπάρχει μόνο ένα μικρό όφελος.

Total energy use per year (kWh/m2/yr)

Total CO2 use per year (kgCO2/m2/yr)

a construction detal showing a concrete column, brickwork, insulation and render

Η κατοικία της Ecotek με σούπερ μόνωση

Υλικά

○ τοίχους με πάνελ SIPs , 142 χιλ πάχους με πρόσθετο σύστημα εξωτερικής κάλυψης 5εκ Rockwool
○ 50 χιλιοστά κενό για εσωτερικές υπηρεσίες
○ TJI καταστρώματα με 20 εκατοστά μόνωση
○ διπλά τζάμια με UPVC ή αλουμίνιο

Το πρότυπο της μόνωσης σε ένα σπίτι της Ecotek είναι καλύτερη από ό, τι τα αυστηρότερα πρότυπα της ΕΕ. Η εξοικονόμηση που θα δείτε είναι επομένως εξαιρετικά υψηλή.

Total energy use per year (kWh/m2/yr)

Total CO2 use per year (kgCO2/m2/yr)

a wall detail showing a Sip panel with external insulation and internal plasterboard

Συμπέρασμα

Αυτό το διάγραμμα δείχνει τα αποτελέσματα της κάθε μεθόδου σε σχέση με το άλλο.

Με σούπερ μόνωση ένα σπίτι της Ecotek θα χρησιμοποιεί 90% λιγότερη ενέργεια και σχεδόν 90% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό, τι ένα παραδοσιακό σπίτι χτισμένο εδώ στην Κύπρος.

Ακόμη και τα τρέχοντα πρότυπα για τις νέες κατοικίες είναι επίσης πολύ λιγότερο από τα επίπεδα της ενεργειακής απόδοσης ενός σπιτιού της Ecotek.

  • Traditional House 100% 100%
  • Current Cyprus Standards 50% 50%
  • Ecotek House 10% 10%

Τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Ecotek

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Με ένα τα υψηλότερα επίπεδα μόνωσης που διατίθενται στον τομέα των κατασκευών σήμερα, με συντελεστή U 0.1 W / m² · K, θα δείτε μια τεράστια διαφορά μεταξύ του κόστους θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού σας. Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους δεν θα το χρειαστείτε.

Εξοικονόμηση Κόστους Κεφαλαίου

Είτε με σκυρόδεμα, ή τοιχοποιία ή παραδοσιακό ξύλινο σκελετό, για να πλησιάσετε τα επίπεδα της μόνωση μας θα χρειαστείτε να δαπανήσετε ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό στο κόστος κατασκευής.

Εξοικονόμηση χώρου υγειονομικής ταφής

Το σύστημα δόμησης της Kingspan TEK φτάνει στο εργοτάξιο σε μία παράδοση και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή τους τοίχους, πατώματα και η στέγη. Έτσι, υπάρχει λιγότερο αποβλήτων στο εργοτάξιο και επομένως λιγότερο κόστος για τη μεταφορά αυτή.

Eξοικονόμησης εργασίας

Όλα τα συστατικά είναι προκατασκευασμένα στο εργοστάσιό μας και έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για επιτόπου κατασκευή. Η πιο σύγχρονη τεχνολογία των υπολογιστών μας διασφαλίζει ότι όλα τα μέρη θα συνδεθούν μαζί πολύ γρήγορα, ελαχιστοποιώντας των χώρο εργασίας, τες σκαλωσιές και όλα τα άλλα έξοδα που συνεχίζουν, κατά τη διαδικασία της κατασκευής ενός κτιρίου.

Μια ομάδα ΤΕΚ των 3-4 ατομών μπορούν να ολοκληρώσουν ένα σπίτι ΤΕΚ πολύ γρήγορα.

Ανοίγει πόρτες πιο γρήγορα

Η προσχεδιασμένη κατασκευή σημαίνει ότι λιγότερο χρόνο χρησιμοποιείται επί τόπου για τους εργολάβους για να ερμηνεύσουν τα σχέδια και μικρότερη πιθανότητα χρονοβόρα λάθη. Τα έργα που κατασκευάζονται με το σύστημα Kingspan TEK μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από το ένα τρίτο του χρόνου που απαιτείται για συμβατικό κτίριο.

a stack of coins with a green leaf on top to visualise green money