Το σύστημα Kingspan TEK
Επιτεύγματα και βραβεία

Τα καινοτόμα πάνελ, έχουν αναγνωριστεί
στην οικοδομική βιομηχανία με πολλά
επιτεύγματα και βραβεία.

A futuristic eco house clad in timber with a curved roof and moveable sun blinds

Lighthouse, το πρώτο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το Lighthouse από την Potton και είναι το πρώτο σπίτι με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ανταποκρίνεται επίσης το επίπεδο 6 (το υψηλότερο επίπεδο) του κώδικα για την Αειφόρο σπίτια. Είναι σχεδιασμένο για να παρέχει έναν τρόπο διαβίωσης που ενθαρρύνει τον τρόπο ζωής, τα οποία δεν εξαρτώνται από τους πόρους του πλανήτη. Αυτή η κατοικία εξισορροπώντας τις πρακτικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών σπιτιού του σήμερα, με μία απόκριση την αναμενόμενη αλλαγή του κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, επηρεάζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο σε ο τρόπος που ζούμε.

Χτισμένο με το ΤΕΚ σύστημα, έχει ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης σε σχέση με τη μέθοδο κατασκευής, η χρήση ενέργειας, τις εκπομπές CO2 και το αποτύπωμα του άνθρακα. Αυτή η υψηλή απόδοση, πρωτότυπο, αειφόρο σπίτι είναι το πρώτο για την επίτευξη του Κώδικα για την Αειφόρο σπίτια Επίπεδο 6, το πρότυπο με το οποίο όλα τα νέα σπίτια θα πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται από το 2016.

Το πρώτο πολυώροφο κτίριο χτισμένο με ξύλο στην Κύπρο.

Η Ecotek υπολόγισαν και έχτισαν ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που είναι 4 ορόφους, χρησιμοποιώντας το σύστημα ΤΕΚ, το πρώτο στην Κύπρος.

Αυτό το σούπερ μονωμένο κτίριο στο κέντρο της Λευκωσίας περιέχει 13 αυτόνομα διαμερίσματα, που όλα, δεν έχουν μόνο μια ενέργεια βαθμολογία Α +, αλλά και ξεπερνούν τα πρότυπα στην ηχομόνωση και αντίσταση στη φωτιά.

Συνδυάζεται με τα βαθιά μπαλκόνια και στις δύο πλευρές του κτιρίου, οι κάτοικοι στο μπλοκ απολαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Επιτεύγματα της βιομηχανίας
και βραβεία καινοτομίας

  • Χρησιμοποιήθηκε για το πρώτο κατοικία στο Η.Β. για να επιτευχθεί ο κώδικας για τη βιώσιμη σπίτια – Level 6 (BRE Innovation Centre 2007)
  • Design for Manufacturer (60K Competition) – Νικητής 2006.
  • BBA Innovation Award νικητής του 2002.
  • Plan Expo Best Sustainable Product Category – Φιναλίστ 2001.
  • Building Homes Innovation Awards – Φιναλίστ 2001.
  • Πρώτο σύστημα δόμησης με SIPs στο Η.Β. και την Ιρλανδία να λάβει ΒΒΑ και ΙΑΒ πιστοποίηση