Τυπικές λεπτομέρειες στην κατασκευή

Σε αυτό το τμήμα θα περιγράψουμε εν συντομία τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια πρότυπη κατασκευή της Ecotek.

Το SIP πάνελ
το υλικό του πυρήνα

Το Σύστημα Κτίριο ΤΕΚ αποτελείται από SIPs πάνελ για τη στέγη και του τοίχου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κτιρίων με το ανώτατο όριο 4 ορόφους συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου στη στέγη. Λόγω του μικρού τους βάρους 25 kg / m² είναι ιδανικό για χρήση, όπου βαριές κατασκευές δεν είναι δυνατή. Με ένα επιπλέον μεταλλικό σκελετό, υψηλότερη κτίρια μπορούν να κατασκευαστούν.

Διαστάσεις

Πάχος: 142 χιλιοστά (2 x 16 χιλιοστά OSB 3 110 χιλιοστά άκαμπτη μόνωση ουρεθάνη) Πλάτος: 200 mm (min) – 1.245 χιλιοστά (μέγ) Μήκος: 7.450 χιλιοστά (μέγ) – για τοίχους μέγιστο 3m ύψος του ορόφου επιτρέπεται.

image showing two SIP panles and a connecting spline piece

Κεκλιμένη κατασκευή της στέγης με τα SIPs πάνελ.

3 dimensional construction cut through detail of a roof

Συνήθως χρησιμοποιούμε κεραμίδια από πηλό και προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε την εισαγόμενη ποιότητα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα εισαγόμενα κεραμίδια έχουν καλύτερη ομοιομορφία ως προς το μέγεθος τους και κατά συνέπεια ταιριάζουν καλύτερα.

Τα πάνελ καλύπτονται με μια μεμβράνη εξαερισμού υψηλής ποιότητας και στη συνέχεια καλύπτονται απευθείας με τες τεγίδες για να δεχθούν τα κεραμίδια. Ένα ειδικό φιλέτο παράγεται στο τέλος στα μαρκίζα της οροφής για να κατευθύνουν τυχόν υγρασίες πάνω από την σανίδα μαρκίζας και για την προστασία των φινιρισμάτων. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε υδρορροές γύρω στέγη σας, έτσι ώστε να μειώθει τη συντήρηση στα εξωτερικά φινίρισμα στους τοίχους σας και για να σταματήσει ξεφλούδισμα τις μπογιάς .

Το καρκάνη μπορεί να είναι είτε οριζόντια είτε με κλίση κάτω από την οροφή.

Επίπεδη κατασκευή της στέγης με δοκάρια

3 dimensional construction cut through detail of a flat roof

Επίπεδες στέγες, με εξαιρετική θερμική μόνωση, επιτυγχάνονται με τουλάχιστον 24 εκ. δοκάρια, και φύλλα του δαπέδου με συνδέσεις, και μπορούν να σχεδιαστούν για τη στήριξη οποιοδήποτε φορτίου. Με ένα υψηλής απόδοσης ανεστραμμένη σύστημα ελαστομερή μεμβράνη, απομονώνει πλήρως τη στέγη και τα γύρω στηθαία για να προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας στεγάνωσης.

Με πάνω από 20 cm θερμικής μόνωσης, καθώς και 10 εκατοστά ηλιακής ανακλαστικών λευκό χαλίκι, η επίπεδη στέγη υπερβαίνει τα ευρωπαϊκά πρότυπα θερμομόνωσης.

Το συνολικό πάχος της στέγης είναι 42 εκ.

Κατασκευή ενδιάμεσο όροφο με δοκάρια

3 dimensional construction cut through detail of a floor

Για τη μόνωση του ήχου διά μέσου της δομής, προσθέτουμε 10 εκατοστά πετροβάμβακα μεταξύ των δοκών και για τον αντίκτυπο ήχο, για να ελαττώνουν τον ήχο των βημάτων εναέρια, προσθέτουμε 5 cm XPS πάνω από το δάπεδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 5 εκατοστά σκυρόδεμα εξομάλυνσης πάνω του XPS για να δώσουμε στο πάτωμα πολύ σταθερά και ισχυρά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι στην προτίμηση όλων του πελατών μας.

Οι υπηρεσίες μέχρι 10 εκατοστά σε διάμετρο μπορούν να πέρασαν μέσα από το κενό του πάτωμα και στις δύο κατευθύνσεις, και σχεδιάζουμε τα πατώματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δοκούς να εμφανίζονται κάτω από τα ταβάνια

Το συνολικό πάχος του δαπέδου είναι 37 εκ.

Κατασκευή εξωτερικού τοίχου με κενό για την παροχή υπηρεσιών

3 dimensional construction cut through detail of a wall

Ο πάνελ τοίχου έχει πάχος 14 εκατοστών, είναι δομικό και παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και πυροπροστασία, από οποιαδήποτε μέθοδο κατασκευής.

Ένα 5 εκ κενό για την παροχή υπηρεσιών, παρέχεται εσωτερικά για την ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση, για μέγιστη ευελιξία στην τοποθέτηση, και καλύπτεται με φύλλο OSB προτού ολοκληρωθεί από γυψοσανίδες. Το πλεονέκτημα του συστήματος αυτού είναι ότι ακόμη και μεγάλα φορτία μπορούν απλά να τοποθετηθούν στους τοίχους σας με απλές βίδες ξύλου. Οι τοίχοι είναι έτσι ισχυρότερη και δεν κροταλίζουν ή μετακινούνται.

Εξωτερικά, ένα υψηλών επιδόσεων σύστημα εξωτερικής επιχρίσματος, είτε με 5 εκατοστά πετροβάμβακα ‘Μπατ’ ή EPS, τοποθετείται απευθείας στο πάνελ, αυξάνοντας το σύνολο τες θερμομονωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας παράλληλα τη δομή.

Το συνολικό πάχος του τοίχου είναι 25 εκατοστά, που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε εσωτερικό χώρο με το σύστημά μας. Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο μόνωσης σε ένα παραδοσιακό τοίχο, θα χρειαστεί τον τοίχο να είναι σχεδόν δύο φορές πιο χοντρό.