Το να πίνεις νερό δεν είναι το ίδιο με το να καταναλώνεις νερό. Λόγω τυχόν ανισορροπιών στους ηλεκτρολύτες, σε δυσαπορρόφηση, ή σε οποιεσδήποτε άλλες ελλείψεις, ίσως στην πραγματικότητα δεν απορροφάτε καν το νερό που πίνετε. Ως γενικός κανόνας, λέγεται ότι όταν τα ούρα σας είναι καθαρά είστε εντάξει, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους.

Τα ούρα μερικών ανθρώπων δεν αλλάζουν σε κίτρινο χρώμα λόγω έλλειψης χολικών αλάτων στο σύστημα, και είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ευαίσθητοι στην αφυδάτωση από αυτούς που έχουν κανονικές κύστες. Ανεξαρτήτως, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις αντί του νερού ώστε να ξεδιψάσετε.

1. Αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα πολλών ανθρώπων. Είναι γεμάτο από φυτικές ίνες και πάρα πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, και έχει μια ελαφριά δροσερή γεύση. Ίσως να το γνωρίζετε ήδη, αλλά το αγγούρι αποτελείται κατά 96% από νερό. Αυτό είναι πολύ νερό! Και επειδή το μασάτε μαζί με φυτικές ίνες, απορροφάται πολύ πιο εύκολα.

2. Σέλινο

Το σέλινο έχει σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Εξίσου μοναδική με τη γεύση αυτού του λαχανικού είναι και η ικανότητά του να μας ξεδιψάει. Έχει πάνω από 95% περιεκτικότητα σε νερό. Δεν είναι καλό για εσάς μόνο όσον αφορά τη θρεπτική του αξία, αλλά και για να σας ξεδιψάει.

3.Ντομάτες

Όσον αφορά αυτό το καταπληκτικό μικρό φρούτο (ναι, είναι ένα φρούτο όχι ένα λαχανικό!), η ντομάτα είναι αγαπημένη πολλών ανθρώπων και συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα πολύ καλά. Από τα σάντουιτς ως τις σαλάτες, με ένα κομμάτι τυρί ή ακόμη και σκέτες, έχουν πολύ καλή γεύση και αποτελούνται κατά 94% από νερό.

4. Κουνουπίδι

Ενώ η σκληρή και χλωμή υφή του μπορεί να σας οδηγήσει στο να πιστεύετε ότι δεν είναι γεμάτο με νερό – στην πραγματικότητα είναι γεμάτο H20 και είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ξεδιψάσετε. Εάν χρειάζεστε λίγο νερό μετά από μια έντονη προπόνηση ή μια εξαιρετικά ζεστή μέρα που σας έχει κάνει να ιδρώσετε, τότε το κουνουπίδι είναι μια σπουδαία υπερτροφή για εσάς.

5. Καρπούζι

Αγαπημένο από πολλούς με την ελαφρώς γλυκιά και δροσιστική γεύση του. Το καρπούζι είναι το ιδανικό φρούτο για να φάτε το καλοκαίρι και είναι σίγουρο ότι θα σας ξεδιψάσει – πάνω από το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι οι υψηλές ποσότητες λυκοπενίου που περιέχει το καρπούζι.

6. Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που σκεφτόμαστε όταν πρόκειται για υπερτροφές, λόγω των υψηλών του επιπέδων σε αντιοξειδωτικά και των ιδιοτήτων του στην πρόληψη του καρκίνου. Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί πόσο καλή δουλειά κάνουν και στην ενυδάτωσή σας – αποτελούνται κατά 95% από νερό.

Ποιος είπε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρετε νερό είναι πίνοντάς το; Τώρα μπορείτε να φάτε το νερό σας με αυτές τις υπερτροφές. Είναι όλες πολύ καλές και κατάλληλες για μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, οπότε μην παραλείψετε να τις συμπεριλάβετε και να σβήσετε τη δίψα σας στην πορεία.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.