Μόλις τελειώσουν οι Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, ένας νέος χρόνος έρχεται για να φέρει καινούργια πράγματα. Οι στόχοι μας για τον νέο χρόνο δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στην αυτοβελτίωση. Καλό θα ήταν να φτιάξετε μια λίστα με βελτιώσεις, αλλαγές, και προσθήκες για το σπίτι σας για την χρονιά που ακολουθεί.

1. Φροντίστε την Ακαταστασία

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: goodhousekeeping

Ακόμα και εάν είστε ιδιαίτερα οργανωτικοί, ένας χρόνος είναι πολύς καιρός και μαζεύονται πολλά πράγματα σε σημεία που δεν θα έπρεπε να είναι. Έτσι, όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα και ξεστολίσετε, ξεκινήστε να αφαιρείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Για παράδειγμα, επιμεληθείτε των ντουλαπιών της κουζίνας, οργανώστε τα συρτάρια του γραφείου, συγυρίστε το γκαράζ, και ούτω καθεξής.

2. Αλλάξτε το Χρώμα Ενός Δωματίου

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: decoist , houzz

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να ανανεώσετε ένα δωμάτιο, είναι η βαφή του, Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα οποιουδήποτε δωματίου για να του δώσετε νέα πνοή. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε, αναμειγνύοντας χρώματα της επιλογής σας.

3. Κάντε το Σπίτι Σας Ασφαλές

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: protectamerica

Πάρτε μέτρα ασφαλείας για το σπίτι σας. Ελέγξτε τον ανιχνευτή καπνού, αντικαταστήστε τον πυροσβεστήρα, εάν έχει λήξει, και εγκαταστήστε ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα.

4. Προσθέστε Φρέσκα Φυτά

New Year's Resolutions for Your Home

Προσθέστε λίγο πράσινο στο εσωτερικό του σπιτιού σας για ζωή και ζωντάνια.

5. Μειώστε τους Λογαριασμούς

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: houzz

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκμεταλλευτείτε το φως του ηλίου και μην αφήνετε τις λάμπες ανοιχτές όταν φεύγετε από το δωμάτιο. Κλείνετε τον υπολογιστή όταν δεν τον χρησιμοποιείτε και απλώστε στα ρούχα έξω αντί να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά, και σύντομα θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας για την απόφαση αυτή.

6. Βελτιώστε την Ποιότητα του Αέρα

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: myglazing

Θα κάνετε μεγάλη χάρη σε σας και την οικογένειά σας, με το να αντικαταστήσετε τα χημικά καθαριστικά του σπιτιού με αντίστοιχα οικολογικά. Είναι επίσης καλή ιδέα να αντικαταστήσετε τα φίλτρα αέρα των κλιματιστικών σας, καθώς και να καθαρίσετε τις σωληνώσεις που χρησιμοποιούνται για την δουλειά αυτή.

7. Κάντε Το Σπίτι Σας Πιο Ζεστό και Φιλόξενο

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: thestark

Μικρές αλλαγές στη διακόσμηση όπως η αλλαγή του φωτισμού ή η προσθήκη ενός χαλιού μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και να κάνουν το σπίτι σας πιο φιλόξενο.

8. Ακολουθήστε τον Κανόνα του Βάζω Ένα – Βγάζω Ένα

New Year's Resolutions for Your Home

Να το σκέφτεστε καλά προτού ψωνίσετε πράγματα για το σπίτι σας. Για να αποφύγετε την υπερφόρτωση του χώρου, πάντα να αφαιρείτε κάτι που δεν χρειάζεστε από το σπίτι σας, όταν προσθέτετε κάτι καινούργιο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να δωρίζετε τα πράγματα που δεν θέλετε, μιας και μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κουτί για τα πράγματα αυτά.

9. Κάντε Επισκευές

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: faucetguide

Εάν έχετε καθυστερήσει ορισμένες επισκευές που πρέπει να γίνουν, όπως μια βρύση που τρέχει ή ένα σπασμένο χερούλι ενός συρταριού, είναι μια καλή ευκαιρία να τα κάνετε και να βελτιώσετε τη γενικότερη εικόνα του σπιτιού σας.

10. Φροντίστε Τον Κήπο Σας

New Year's Resolutions for Your Home

Image via: scottcupit

Ένας καλοδιατηρημένος κήπος κάνει πάντα πολύ καλή εντύπωση. Εξασφαλίστε πως το χορτάρι θα παραμείνει υγιές καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, αφαιρώντας τα αγριόχορτα και τα νεκρά φυτά, και κλαδεύοντας τους θάμνους ή τα δέντρα, όταν χρειάζεται.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.