Εάν ψάχνετε Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας φέτος, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες ενδιαφέρουσες δημιουργίες, και να επιλέξετε αυτές με τις οποίες θέλετε να ασχοληθείτε:

1. Αξιολάτρευτοι Τάρανδοι από Ζαχαρωτά

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: onelittleproject

Εάν τα παιδιά σας δεν έχουν φτάσει ακόμα στην ηλικία που μπορούν να ζωγραφίσουν και να κόβουν χαρτί και άλλα υλικά, μπορείτε μαζί τους να φτιάξετε πανεύκολα αυτούς τους ταράνδους.

2. Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Ξυλάκια

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: easypeasyandfun

Βάψτε ξυλάκια πράσινο χρώμα και κολλήστε τα ανά δύο σε σχήμα V. Αρχίστε να τα τυλίγετε με σχοινί ή σπάγκο, όπως φαίνεται στην εικόνα. Να τα δένετε σχηματίζοντας τον αριθμό 8 περνώντας το σχοινί και από τα δύο ξυλάκια. Αφού ολοκληρώσετε το τύλιγμα, κολλήστε το τρίτο ξυλάκι για να ολοκληρώσετε το τρίγωνο. Έπειτα κολλήστε πομ πομς πάνω στο δεντράκι και στηρίξτε το με μανταλάκια, όπως ακριβώς στην εικόνα.

3. Μίνι Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Κουκουνάρια

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: elementaryartfun

Κολλήστε τα κουκουνάρια πάνω σε γύψινη βάση και αφήστε τα παιδιά σας να τα βάψουν πράσινα. Ραντίστε τα με πράσινο γκλίτερ ενώ η μπογιά είναι ακόμη νωπή, και αφού στεγνώσουν τα κουκουνάρια, πείτε στα παιδιά σας να κολλήσουν πάνω τους πομ πομς.

4. Χριστουγεννιάτικα Δέντρα με Κοσμήματα

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: blitsy , housingaforest

Αρχικά κόψτε κομμάτια πράσινου χαρτονιού σε τρίγωνο σχήμα. Μπορείτε επίσης να κόψετε τρίγωνα κομμάτια από χαρτόνι οποιουδήποτε χρώματος και να πείτε στα παιδιά σας να τα βάψουν πράσινα. Έπειτα, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα, αφήστε τελείες από κόλλα πάνω στο κομμάτι χαρτόνι, και πείτε στα παιδιά σας να κολλήσουν πάνω τους πλαστικά κοσμήματα. Στο τέλος, φτιάξτε τους κορμούς των δέντρων με καφέ χαρτόνι ή μανταλάκια.

5. Χιονάνθρωποι από Χαρτόνι Χαρτιού Τουαλέτας

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Μπορείτε να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο σε μόλις πέντε λεπτά, κολλώντας μικρά τρελοματάκια στο χαρτόνι ενός χαρτιού τουαλέτας. Δέστε φιόγκο μια όμορφη κορδέλα για να φτιάξετε το κασκόλ του χιονανθρώπου και αφήστε τα παιδιά σας να προσθέσουν τις λεπτομέρειες με μαρκαδόρο. Φτιάξτε τα προστατευτικά για τα αυτάκια του χρησιμοποιώντας καθαριστικά βουρτσάκια για στενούς σωλήνες και δύο πομ πομς. Κολλήστε τα προστατευτικά αυτιών στον χιονάνθρωπο. Φτιάξτε όσους θέλετε και διακοσμήστε το σπίτι σας.

6. Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Χάρτινα Πιάτα και Πομ Πομς

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Κόψτε κομμάτια από χάρτινα πιάτα και φτιάξτε κώνους. Δώστε τους κώνους στα παιδιά σας για να τους βάψουν πράσινους. Μόλις στεγνώσουν, κολλήστε πάνω τους πομ πομς για να φτιάξετε μικρά χαριτωμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

7. Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Από Λωρίδες Χαρτιού

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: totsfamily

Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών είναι πολύ σημαντική. Μάθετέ τους να κόβουν χαρτί σε λωρίδες, και αφήστε τα να κόψουν λωρίδες από χαρτιά διαφορετικών χρωμάτων. Πάνω σε ένα μαύρο χαρτόνι (ως φόντο), τοποθετήστε τις λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη για να σχηματιστεί ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν.

8. Άγιος Βασίλης από Μπάλες Βαμβακιού

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Για να φτιάξετε τον Άγιο Βασίλη, πρέπει να κόψετε ένα τριγωνικό κομμάτι από φύλλο γκλίτερ για το καπέλο του και ένα στρογγυλό κομμάτι για το πρόσωπό του. Βάψτε το πρόσωπό του μπεζ ή απαλό κίτρινο. Έπειτα αρχίστε να κολλάτε τις μπάλες βαμβακιού. Ολοκληρώστε τον Άγιο Βασίλη με τρελοματάκια και κόκκινο πομ πομ.

9. Χιονάνθρωπος από Κάλτσα

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Κόψτε μια άσπρη κάλτσα όπως δείχνουμε στην εικόνα και δέστε την από την μία άκρη. Έπειτα γεμίστε την ρύζι και δέστε την πάλι όπως δείχνουμε στην εικόνα. Δώστε λεπτομέρειες με πινέζες, κουμπιά και κασκολάκι. Φτιάξτε το καπέλο του χιονανρθώπου με το κομμάτι κάλτσας που περίσσεψε. Δεν είναι γλυκούλι;

10. Χιονανθρωποστολίδια από LED Ρεσώ

Fun Christmas Crafts to Do with Kids

Image via: onelittleproject

Μπορείτε να φτιάξετε αυτούς τους αξιαγάπητους χιονανθρώπους με την βοήθεια των παιδιών σας, από ρεσώ με μπαταρία.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.