Η Άνοιξη πλησιάζει και έρχεται η περίοδος να κάνουμε ορισμένες δουλειές στο σπίτι. Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα και να ξεκινήσετε να την δουλεύετε, ώστε να ετοιμάσετε το σπίτι σας για την Άνοιξη. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες ώστε να κάνετε μια νέα αρχή:

1. Αφήστε το Φυσικό Φως Να Μπει Μέσα Στο Σπίτι

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: elledecor

Κατά τη χειμερινή περίοδο οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε κλειστά τα παράθυρα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τα καλύπτουμε και με κουρτίνες. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να τα αφήνουμε ανοιχτά για να μπαίνει το φυσικό φως μέσα στο σπίτι. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να καθαρίσετε καλά τα παράθυρα πριν ξεκινήσει η ανοιξιάτικη περίοδος.

2. Καθαρίστε Το Γκαράζ Σας

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: houzz

Ενδέχεται να έχει γεμίσει το γκαράζ σας με πράγματα που δεν θέλατε να αφήσετε έξω στο κρύο και στις βροχές. Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, μπορείτε να τα βγάλετε ξανά έξω στη θέση τους. Θα είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον και πιάνουν χώρο στο γκαράζ σας.

3. Τακτοποιήστε Τα Ντουλάπια της Κουζίνας Σας

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: houzz

Ενώ καθαρίζετε το υπόλοιπο σπίτι, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στα ντουλάπια της κουζίνας. Τακτοποιήστε τα πράγματα που χρειάζεστε, ενώ πετάξτε πράγματα που ενδέχεται να έχουν λήξει.

4. Βάλτε Στρώματα Ανοιχτού Χρώματος

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: homedit

Τον Χειμώνα συνήθως προτιμούμε πιο σκούρα και ζεστά χρώματα. Η Άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να κάνουμε τη μετάβαση σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

5. Προσθέστε Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: atelierdeco

Τώρα που έρχεται η Άνοιξη, ο κήπος σας θα ανθίσει ξανά. Τα δέντρα θα φτάσουν στο ζενίθ τους, θα βγάλουν νέα φύλλα και θα γίνουν όλα πάλι πράσινα. Οπότε, γιατί να μην συμπεριλάβετε λίγο πράσινο μέσα στο σπίτι σας για να γιορτάσετε την Άνοιξη;

6. Αλλάξτε Τα Αρώματα

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: popsugar

Ενώ τον Χειμώνα θέλουμε το σπίτι να μυρίζει καφέ και πικάντικες μυρωδιές, την Άνοιξη όλοι προτιμούμε λουλουδένια και φρουτώδη αρώματα. Προσθέστε λοιπόν αρωματικά κεριά λεβάντας και πεπονιού, ή ένα ποτπουρί από κόκκινο τριαντάφυλλα, κίτρους και φύλλα.

7. Προσθέστε Πολύχρωμες Πινελιές

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: hgtv

Οι πολύχρωμες πινελιές μπορούν να δώσουν ένταση στο σπίτι σας. Προσθέστε λοιπόν άφοβα λίγο χρώμα παραπάνω με μικρές λεπτομέρειες όπως βάζα, μαξιλαράκια του καναπέ, χαλάκια ή ταπετσαρίες.

8. Ανακαινίστε τον Εξωτερικό Σας Χώρο

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: moweaquacoop

Ο κήπος και η αυλή σας θα ξαναζωντανέψουν μόλις έρθει η Άνοιξη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές και ανακαινίσεις. Βάψτε τα έπιπλα, εγκαταστήστε φωτισμό εξωτερικού χώρου και ετοιμάστε την αυλή για την Άνοιξη.

9. Δοκιμάστε και Καθαρίστε Τους Ανεμιστήρες Ταβανιού

Tips to Get Your Home Ready for Spring

Image via: billielourd

Φανταστείτε πόσο ενοχλητικό θα ήταν να δοκιμάζατε να ανοίξετε τον ανεμιστήρα την πρώτη ζεστή μέρα της Άνοιξης, και να συνειδητοποιούσατε πως δεν λειτουργεί. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, δοκιμάστε και καθαρίστε όλους τους ανεμιστήρες στο σπίτι σας προτού τους χρειαστείτε.

10. Καθαρίστε Tις Υδρορροές και Τα Κατώφλια

Image via: houzz

Βγείτε έξω και καθαρίστε οτιδήποτε ενδέχεται να εμποδίζει τη ροή του νερού στις σωληνώσεις, στις υδρορροές ή στα κατώφλια. Είναι συχνό να μαζεύονται εκεί φύλλα, σκουπίδια και διάφορα άλλα τον Χειμώνα.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.