Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι έχεις πάρει ήδη την απόφαση να βάλεις τάξη στη ζωή σου. Το να είσαι οργανωμένος σου επιτρέπει να αδράζεις καθημερινά τη μέρα και να κυλάν τα πράγματα για σένα όπως τα θες. Ορίστε, λοιπόν, ορισμένες συνήθειες που έχουν οι οργανωμένοι άνθρωποι:

1. Κρατούν Λίστα με τα Πράγματα Που Έχουν να Κάνουν

10 Habits of Organized People

Image via: theverge

Οι οργανωτικοί άνθρωποι πάντα αφιερώνουν χρόνο για να καταγράψουν τις υποχρεώσεις τους είτε σε σημειωματάριο είτε σε κάποιο gadget τους. Πιστεύουν πως δεν αρκεί απλά να έχεις στο μυαλό σου τι έχεις να κάνεις και φροντίζουν να έχουν σημειώσει εγκαίρως κάπου το τι θα ακολουθήσει στη μέρα. Αυτό τους βοηθάει να καταφέρνουν πράγματα ευκολότερα και να μην ξεχνάνε τίποτα, μιας και ξέρουν πάντα τι θα ακολουθήσει και με ποιά σειρά.

2. Δεν είναι Ακατάστατοι

10 Habits of Organized People

Image via: theeverygirl

Ένα ακατάστατο γραφείο, δωμάτιο ή χώρος εργασίας είναι τεράστιο φάουλ για τους οργανωτικούς. Πιστεύουν ακράδαντα πως ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος βοηθά στην συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

3. Πάντα Βρίσκουν Χρόνο για Τον Εαυτό Τους

10 Habits of Organized People

Image via: mydeal

Οι οργανωμένοι άνθρωποι ξέρουν πότε να αφεθούν. Αφιερώνουν χρόνο για αυτούς και κάνουν δραστηριότητες που τους βοηθάει να ξεκουράζουν το σώμα και το πνεύμα τους, δραστηριότητες όπως γυμναστική, διάβασμα, ταινίες, ή ακόμα και μαγειρική. Ένα διάλειμμα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, ακόμα και εάν είναι μόνο για 10 λεπτά, θα κάνει τη διαφορά και θα αναζωογονήσει το πνεύμα.

4. Επικεντρώνονται σε Ένα Πράγμα τη Φορά

10 Habits of Organized People

Image via: productiviszt

Οι άνθρωποι που λατρεύουν την οργάνωση αφιερώνονται πάντα σε μια διεργασία. Ενώ φαίνεται εντυπωσιακό το να μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, η πραγματικότητα το διαψεύδει. Όταν κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει πως δεν επικεντρωνόμαστε πλήρως σε κανένα από τα πράγματα αυτά και γινόμαστε λιγότερο παραγωγικοί.

5. Ακολουθούν μια Ρουτίνα

10 Habits of Organized People

Στον κόσμο της οργάνωσης, μια ρουτίνα είναι απαραίτητη. Αυτό δεν συνεπάγεται με παντελής έλλειψη ελαστικότητας, αλλά ορισμένα καθημερινά μοτίβα όπως η ώρα που ξυπνάτε, η ώρα που κοιμάστε, η ώρα που γυμνάζεστε και οι ώρες που τρώτε καλό είναι κάθε μέρα να είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

6. Έχουν την Νοοτροπία του Κάντο-Τώρα

10 Habits of Organized People

Οι πραγματικά οργανωμένοι άνθρωποι δεν καθυστερούν. Και αυτό γιατί έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Δεν γίνεται απλά μια κακή συνήθεια, αλλά η μια καθυστέρηση οδηγεί στην άλλη και έτσι η παραγωγικότητα μειώνεται σημαντικά. Συνεπώς, μεριμνούν για να γίνουν όλα εγκαίρως και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

7. Το Κάθε Πράγμα Έχει τη Θέση Του

10 Habits of Organized People

Ένας οργανωτικός άνθρωπος έχει τα πάντα στη θέση τους. Σίγουρα θα δείτε πολλές αποθηκευτικές λύσεις για το σπίτι ή το χώρο εργασίας. Για παράδειγμα, διαχωριστικά για συρτάρια, καλαθάκια, διάφορες θήκες, φακέλους και πολλά άλλα· όρεξη να ‘χετε. Αφού πάρουν κάτι από τη θέση του για να το χρησιμοποιήσουν, το βάζουν μετά πάλι στη θέση του ώστε να το έχουν εύκαιρο την επόμενη φορά που θα το χρειαστούν, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και κόπο.

8. Πετάνε Πράγματα Συχνά

10 Habits of Organized People

Image via: rador , avirtuouswoman

Το να έχετε λιγότερα σας αφαιρεί ψυχικό βάρος και σας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Το να πετάτε πράγματα που δεν χρειάζεστε κάνει τη ζωή πιο απλή. Η ζωή αλλάζει συνεχώς, κάτι που κάποτε ήταν χρήσιμο, αύριο μπορεί να είναι αχρείαστο και περιττό.

9. Φροντίζουν την Υγεία Τους

Image via: brookhavenheart

Η οργάνωση στη ζωή δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση των πραγμάτων σας και των εργασιών σας. Η υγεία χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σας. Για αυτό, οι καλά οργανωμέμνοι άνθρωποι θέτουν την υγεία τους ως προτεραιότητα. Τρώνε καλά και υγιεινά, κοιμούνται καλά και γυμνάζονται τακτικά.

10. Βάζουν Υπενθυμίσεις και Ξυπνητήρια

10 Habits of Organized People

Image via: androidcentral

Οι οργανωτικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να παραμένουν συνεπείς, χρησιμοποιώντας υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια. Οι υπενθυμίσεις σας αποτρέπουν από το να ξεχάσετε κάτι σημαντικό.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.