Τα χρώματα που επιλέγετε για την διακόσμηση του σπιτιού σας αντανακλούν την προσωπικότητά σας. Το χρώμα του δωματίου έχει άμεση επίδραση στην διάθεσή μας και για αυτό σας συνιστούμε να επιλέξετε προσεκτικά τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε, έχοντας στο νου σας την μακροχρόνια επιρροή τους πάνω σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα υπνοδωμάτιο το οποίο θα σας χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, τότε επιλέξτε κάποιο απαλό μπλε χρώμα. Εάν θέλετε μια ευχάριστη τραπεζαρία που σας ανοίγει την όρεξη, τότε επιλέξτε αποχρώσεις του κόκκινου ή του πορτοκαλί. Παρακάτω θα δείτε τις ιδιότητες του κάθε χρώματος και την χρησιμοποίησή τους σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού:

1. Κόκκινο

Effects of Colors in Home Decor

Image via: lincorpborchert

Το κόκκινο συμβολίζει ενέργεια και δράση. Έχει διπλές ιδιότητες. Μπορεί να ναι και το χρώμα της αγάπης αλλά και της επιθετικότητας. Όταν χρησιμοποιείται σε τραπεζαρία, μπορεί να διεγείρει την όρεξη. Είναι καλό να αποφεύγεται το κόκκινο σε κρεβατοκάμαρα, καθώς μπορεί να δείχνει πολύ επιβλητικό και έντονο. Μπορείτε να ισορροπήσετε το κόκκινο με άσπρα ή ουδέτερα χρώματα.

2. Μπλε

Effects of Colors in Home Decor

Το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα των σχεδιαστών, καθώς εκπέμπει ένα γαλήνιο εφέ. Οι απαλότεροι τόνοι του μπλε, όπως το γαλάζιο παστέλ, είναι ιδανικοί για υπνοδωμάτια και μπάνια. Για ένα σαλόνι, κουζίνα ή τραπεζαρία, επιλέξτε πιο ζωντανές ή σκουρότερες αποχρώσεις του μπλε όπως τιρκουάζ ή μπλε του ζαφειριού.

3. Κίτρινο

Effects of Colors in Home Decor

Image via: glamourdestiny

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου που σημαίνει ότι συμβολίζει τη ζωντάνια, την ευτυχία και την ζέστη. Παρά την ευχάριστη αίσθηση που προσφέρει, προσέξτε να μην το χρησιμοποιήσετε υπερβολικά καθώς θα προκαλεί ‘’ανησυχία΄’.

4. Πράσινο

Effects of Colors in Home Decor

Image via: 1 , 2 , 3

Το πράσινο είναι το χρώμα της ηρεμίας και της γαλήνης. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει την καρδιά. Καθώς το συνθέτουν το μπλε και το κίτρινο, έχει τις χαλαρωτικές ιδιότητες του μπλε και την ενέργεια του κίτρινου. Το πράσινο είναι μια ασφαλής επιλογή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Όμως, αποχρώσεις όπως το κιτρινοπράσινο και το πράσινο των φυκιών, καλό είναι να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

5. Πορτοκαλί

Effects of Colors in Home Decor

Όταν θέλετε να εκπέμπετε ενθουσιασμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, σκεφτείτε το πορτοκαλί. Είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται για να τραβήξει την προσοχή. Είναι καλή επιλογή για δωμάτια γυμναστικής. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί σε άλλα δωμάτια είναι σαν μικρές πινελιές σε συνδυασμό με άλλα χρώματα.

6. Μωβ

Effects of Colors in Home Decor

Image via: madebymood

Το μωβ προσφέρει στα δωμάτια μια αίσθηση πολυτέλειας. Οι πιο ανοιχτές του αποχρώσεις όπως της λεβάντας ή το λιλά προσφέρουν γαλήνη στον χώρο. Πιο έντονες αποχρώσεις όπως δαμασκηνί ή το μελιτζανί έχουν μια πιο δραματική αίσθηση.

7. Μαύρο

Effects of Colors in Home Decor

Image via: houzz , thefischerhouse

Το μαύρο είναι μυστήριο και συνδέεται με τη δύναμη. Χρησιμοποιείστε μαύρο για να τονίσετε το δωμάτιο, αλλά μην το παρακάνετε.

8. Καφέ

Effects of Colors in Home Decor

Image via: houzz

Το καφέ προσφέρει μια αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας. Είναι το χρώμα της φύσης και μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα ζωντάνιας και ανάπτυξης. Ωστόσο, ορισμένοι το θεωρούν βαρετό και για αυτό το λόγο δεν επιλογή συχνή επιλογή για διακόσμηση στο σπίτι.

9. Λευκό

Effects of Colors in Home Decor

Image via: houzz , limitlesswalls

Το λευκό συμβολίζει τη φρεσκάδα, την ασφάλεια, την αγνότητα και την αθωότητα. Επίσης, αντανακλά το φυσικό φως και έτσι κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό και αέρινο. Προσέξτε όμως, καθώς ένα ολόλευκο λουκ μπορεί να δημιουργήσει μια κρύα και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα, σε περίπτωση που δεν δοθεί υπερβολική προσοχή στην λεπτομέρεια της σχεδίασης και της υφής.

10. Ουδέτερα

Effects of Colors in Home Decor

Image via: czmcam , houzz

Τα ουδέτερα χρώματα, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, δεν είναι ούτε κρύα ούτε ζεστά, και για αυτό το λόγο είναι η ασφαλέστερη παλέτα χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ενώ η χρήση τους παραμένει ακόμα πολύ συχνή τόσο σε μοντέρνες, όσο και σε πιο κλασικές διακοσμήσεις.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.