Μερικές φορές είναι εύκολο να αισθάνεσαι περιορισμένος όταν διακοσμείς ένα μικρό χώρο, αλλά υπάρχουν τρόποι να ξεγελάσεις το μάτι για να σκεφτείς ότι έχεις περισσότερο τετραγωνικό μήκος. Διαβάστε παρακάτω για 12 κόλπα για να επεκτείνετε οπτικά το χώρο σας.

 

 

1. Προσαρμοσμένες Ενσωματώσεις

1. Custom Built-Ins

Βγείτε από τα αδέξια κενά με προσαρμοσμένες ενσωματωμένες έπιπλα. Όχι μόνο κρύβουν την ακαταστασία, αλλά ζωγραφίζουν το ίδιο χρώμα με τα τείχη που τους κάνουν να υποχωρούν στον περιβάλλοντα χώρο.

 

 

2. Ένα Παγκάκι

2. A Banquette

Σε ένα μικρό χώρο, ένα τραπέζι και καρέκλες μπορεί να αποδειχθούν ένα οπτικό εμπόδιο. Μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον βαθμούς για να μετατρέψετε το παγκάκι σε αποθηκευτικό χώρο για ογκώδη αντικείμενα .

 

 

3. Χαμηλά

3. Go Low

Για να κάνετε το ταβάνι να φένεται ψηλότερο, παραμείνετε σε έπιπλα χαμηλού προφίλ όπως αυτός ο καναπές βελούδου. Κάντε την κρούση ακόμα πιο έντονη κρεμάζοντας την ράβδο κουρτινών δεξιά στην κορυφή του τοίχου και ενισχύστε τα με μαύρη επένδυση για να τραβήξετε το βλέμμα προς τα επάνω.

 

 

4. Εναλλαγή Τέχνης Για Καθρέπτες

4. Swap Art For Mirrors

Αντί ολοκληρώνοντας μια γωνιά με την τέχνη, πλαισιώνοντας ένα μεγάλο καθρέφτη με κορνίζα για να ταιριάξει με τους τοίχους δημιουργεί ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο που επεκτείνει το δωμάτιο.

 

 

5. Να Είναι Ομοιόμορφα

5. Be Uniform

Η βαφή είναι μία από τις φθηνότερες, ευκολότερες λύσεις για ένα μικρό χώρο. Μην σπάτε ένα δωμάτιο ζωγραφίζοντας τα καλούπια αντίθεσης. Σε αυτό το σαλόνι από τον σχεδιαστή Garrow Kedigian, το στέμμα και οι σανίδες είναι ζωγραφισμένα με το ίδιο χρώμα όπως οι τοίχοι, γεγονός που τους κάνει να φαίνονται ψηλότεροι και να μεταφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας.

 

 

6. Δωμάτιο Με Εσοχές

6. Room For Recess

Μια βαθιά εσοχή στο νησάκι (η οποία διπλασιάζεται ως το τραπέζι της κουζίνας) καθιστά εύκολη την τοποθέτηση των σκαμπό χαμηλής πλάτης εκτός διαδρόμου για καλύτερη ροή σε ένα σπίτι που έιναι μικρό.

 

 

7. Η Πράξη Εξαφάνισης

7. Disappearing Act

Εδώ είναι ένα εύκολο τέχνασμα για να φτιάξετε ένα μικρό χώρο πιο εκτεταμένο: Επιλέξτε “αόρατα” έπιπλα που φαίνονται να εξαφανίζονται, όπως αυτό το τραπέζι του καταρράκτη γυαλιού.

 

 

8. Διαμπερές Φωτιστικά

8. Airy Fixtures

Απαλλαγείτε από τον πυκνό πολυέλαιο σε κάτι ευάερο χωρίς το οπτικό βάρος.

 

 

9. Καθαρίστε Το Δάπεδο

9. Clear The Floor

Μερικές φορές μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από ένα τραπέζι του καφέ που δεν θα μπλοκάρει τη ροή στον κεντρικό χώρο.

 

 

10. Πάχες Λωρίδες

10. Thick Stripes

Οριζόντια ριγέ ρούχα μπορούν να κάνουν κάποιον μια ματιά μεγαλύτερο, αλλά τα καλά νέα είναι ότι κάνει το ίδιο πράγμα για τα μικρά δωμάτια. Μια ριγωτή τοιχοποιία σε αυτό το συμπαγές δωμάτιο το κάνει να είναι ευρύτερο.

 

 

11. Διπλασιάστε

11. Double Down

Τα κουκέτα δεν τρώνε τόσο πολύ χώρο στο δάπεδο, αλλά είναι οπτικά βαριά – όταν μπορείτε να δείτε μια έκταση των τοίχων, χώροι έχουν περισσότερο χώρο αναπνοής.

 

 

12. Κάτοπτρα

12. Break Out The Glass

Τα κάτοπτρα είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε βάθος, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια ανακλαστική επιφάνεια. Ένας παλαιός καθρέφτης, ένας υαλοπίνακας και ένα φωτιστικό φανάρι πάνω από το κρεβάτι μπορούν να αφήσουν το φως να ρέει μέσα από το δωμάτιο και να προσθέτει λάμψη.

 

 

Πηγή: houseandhome

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.