Οι μέρες γίνονται όλο και πιο σύντομες, οι νύχτες γίνονται όλο και πιο κρύες!
Πιστέψτε το ή όχι, μπορείτε να μεγαλώσετε και τα δώδεκα από αυτά τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους αυτό το χειμώνα!
Η εσωτερική καλλιέργεια δεν είναι μόνο για όσους ζούν σε κρύα κλίματα αλλά έχει πολλά οφέλη για όσους θέλουν να καλλιεργούν υγιεινά φυτά όλο το χρόνο.
Και ξέρατε ότι η Ρόκκα τείνει να ευδοκιμεί καλύτερα όταν μεγαλώνει σε εσωτερικούς χώρους;
1. Φασόλια
Αναπτύξτε τα φασόλια μέσα σε αυτόν τον χειμώνα για μέγιστη συγκομιδή! Τα φασόλια είναι ένα από τα αγαπημένα για να μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους, επειδή δεν χρειάζονται ένα στύλο φασολιών για να υποστηρίξουν την επαρκή ανάπτυξη. Όπως και με τα περισσότερα λαχανικά σε αυτή τη λίστα, βεβαιωθείτε ότι έχουν πολύ φως!
2. Τομάτες
Θα χρειαστούν ήλιου και είναι καλύτερο να ξεκινήσουν πρώτα οι σπόροι, πριν μεταφερθούν σε ένα μεγάλο αναπτυσσόμενο δοχείο. Μεταμοσχεύστε το δενδρύλλιο όταν έχουν πέντε αληθινά φύλλα!
3. Σπανάχι
Το σπανάκι αγαπά περιοχές μερικής σκιάς! Για να αναδημιουργήσετε αυτές τις συνθήκες καλλιέργειας στο δικό σας σπίτι, μεγαλώστε τα κοντά σε ένα παράθυρο που παίρνει τουλάχιστον 3-4 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Το σπανάκι μπορεί να “βράσει” σε περιοχές με μεγάλη ζέστη, γι ‘αυτό κρατήστε το σε μια πιο δροσερή περιοχή!
4. Πιπεριές
Οι πιπεριές χρειάζονται καλά στραγγισμένο, πλούσιο χώμα για να παράγουν τεράστιες ποσότητες!
Εάν θέλετε μια πλήρη συγκομιδή, πιάστε τις άκρες των λουλουδιών την πρώτη φορά που ανθίζουν!
5. Λάχανο
Μπορείτε να αναπτύξετε λάχανα έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι λαχανικό σκληραγωγημένο! Αλλά αν ζείτε σε μια περιοχή που παίρνει χιόνι, τα φυτά σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να μην ευδοκιμήσουν! Εάν περιμένετε έναν σκληρό παγετό, φέρτε το λάχανο σας μέσα και φυτέψτε σε μια περιοχή όπου θα πάρει 3-4 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.
6. Ραπανάκια
25 ημέρες το χρόνο είναι που χρειάζεται για τα ραπάνια! Ξεκινήστε τους σπόρους σε ένα δίσκο δενδρυλλίων και μεταμοσχεύστε τα λαχανικά σας καθώς 2-3 αληθινά φύλλα ξεφυτρώνουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μικρά πράσινα φύλλα σε μια σαλάτα!
7. Ρόκκα
Γνωρίζατε ότι η ρόκα τείνει να έχει καλύτερη γεύση όταν καλλιεργείται σε εσωτερικό χώρο; Ποιος θα είχε σκεφτεί! Βρείτε ένα δροσερό, ηλιόλουστο σημείο για να μεγαλώσετε αυτό το φυτό σε κλειστούς χώρους! Όσο περισσότερο συλλέγετε το φυτό, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει!
8. Σέσκουλο
Το Σέσκουλο θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας καθημερινά για να παραμείνει (και να αναπτυχθεί!) Υγιής. Συγκεντρώστε τους χρωματισμένους μίσχους του τακτικά για να προωθήσετε την πρόσθετη ανάπτυξη.
9. Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Τα φρέσκα κρεμμύδια είναι από τα αγαπημένα υλικά που προσθέτουμε στο φαγητό.
Είναι μέλη της οικογένειας των κρεμμυδιών, οπότε ο κύκλος ανάπτυξης είναι λίγο μεγαλύτερος. Φυτέψτε τα κρεμμυδάκια σας σε μεγάλες, βαθιές γλάστρες γιατί τα κρεμμύδια είναι ένα λαχανικό ρίζας!
10. Βολβοί
Αναπτύξατε βολβούς σε εξωτερικούς χώρους αυτό το καλοκαίρι; Διαχωρίστε μερικά από τα μέρη, τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα καλά αποξηραμένο έδαφος, και φέρτε τα μέσα για το χειμώνα! Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα παρατηρήσετε τα φυτά σας να αυξάνονται παχύτερα και bushier!
11. Ρίγανη
Η Ρίγανη είναι μια μεγάλη προσθήκη σε σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο! Τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και σφίξτε τα βλαστάρια συχνά για γρήγορη ανάπτυξη.
12. Δυόσμος
Ο Δυόσμος θεωρείται συχνά επεμβατικό όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, γεγονός που τον καθιστά το τέλειο βότανο για την κηπουρική των δοχείων Στον δυόσμο άρεσουν οι περιοχές σκιάς, επομένως κρατήστε το σε μια περιοχή που παίρνει μόνο 3-4 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι η δυόσμος σας μεγαλώνει σε υγρό, πλούσιο έδαφος!
Πηγή : beesandroses.