Όταν βάζουμε ταπετσαρία σε κάποιο δωμάτιο, πάντα μας περισσεύουν κομμάτια που είναι πολύ όμορφα για να τα πετάξουμε. Μην τα πετάξετε λοιπόν και επαναχρησιμοποιήστε τα. Ορίστε ορισμένες δημιουργικές ιδέες:

 

1. Ανανεώστε τη Βιβλιοθήκη Σας

Things to do With Wallpaper

Image via: pinterest

Εάν έχετε μια βιβλιοθήκη που φαίνεται μουντή και βαρετή, ξυλώστε το πίσω της μέρος και καλύψτε το με μια ταπετσαρία. Η βιβλιοθήκη θα δείχνει τελείως διαφορετική.

2. Ανανεώστε τη Συρταριέρα Σας

Things to do With Wallpaper

Image via: picserio , pinterest

Εάν το σπίτι σας έχει μια παλιά συρταριέρα που θέλει ανανέωση, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια από ταπετσαρία. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό. Μπορείτε είτε να βάλετε την ταπετσαρία στην μπροστινή όψη των ραφιών, είτε να το βάλετε στα πλάγια των ραφιών.

3. Προσθέστε Κομμάτι Ταπετσαρίας σε έναν Δίσκο

Things to do With Wallpaper

Image via: dreamgreendiy

Πάρτε οποιοδήποτε ξύλινο ή καθρεπτένιο δίσκο. Κόψτε ένα κομμάτι από ταπετσαρία και εφαρμόστε το στο πάτωμα ενός δίσκου φτιάχνοντας έναν μοναδικό δίσκο.

4. Διακοσμήστε τις Γλάστρες Σας

Things to do With Wallpaper

Image via: tenhoalmavintage

Εάν θέλετε να φυτέψετε φυτά στον κήπο σας που να είναι εντυπωσιακά, βρείτε κόλλα και προσθέστε κομμάτια ταπετσαρίας στις γλάστρες σας.

 

5. Φτιάξτε Κορνίζες με Ταπετσαρία

things to do with wallpaper

Image via: lauraashley

Είναι δύσκολο να βρεθούν οι σωστές κορνίζες. Πολλές φορές είναι βαρετές και τελικά καταλήγουμε να μην τις επιλέγουμε. Μπορείτε όμως να αγοράσετε κάποιες φτηνές κορνίζες και να τις επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας κομμάτια από ταπετσαρία.

 

6. Μεταμορφώστε Έναν Κάδο Απορριμάτων

things to do with wallpaper

Image via: pillarboxblue

Μπορείτε να αλλάξετε τελείως το λουκ ενός συνηθισμένου και βαρετού κάδου άμεσα, με το να τον επικαλύψετε με λίγη ταπετσαρία. Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι εντυπωσιακό.

 

7 Κορνιζάρετε την Ταπετσαρία και Χρησιμοποιήστε την σαν Εικόνα

things to do with wallpaper

Image via: runtoradiance , benishop

Ο ευκολότερος τρόπος εκμετάλλευσης ενός κομματιού από ταπετσαρία είναι να το κορνιζάρετε και να το κρεμάσετε στον τοίχο σαν πίνακα.

 

8. Φτιάξτε Σημαιάκια

things to do with wallpaper

Image via: madeliefje 

Πάρτε ψαλίδι και μαζέψτε όλα τα περισσεύματα από ταπετσαρία. Φτιάξτε τριγωνάκια σχηματίζοντας τα πρώτα στην ταπετσάρια ώστε να ξέρετε που να κόψετε. Φτιάξτε τριγωνικές σημαιούλες και βάλτε και φιόγκο.

 

9. Φτιάξτε Σουβέρ για το Τραπέζι Σας

Image via: thinkingcloset

Τα σουβέρ προστατεύουν το τραπέζι από σημάδια και λεκέδες. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα σουβέρ κόβοντας κομμάτια από ταπετσαρία σε μικρά κομματάκια.

10. Ανανεώστε το Φωτιστικό Σας

Image via: aspiringwalls

Βαρεθήκατε την παλιά σας λάμπα; Εάν ναι, δώστε της νέα πνοή τυλίγοντάς την από την έξω ή την μέσα της πλευρά με ταπετσαρία.

 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.